Káprázatos a színe, nem igaz? Ennek az almás-céklás eper smoothie-nak nemcsak a színe szemet gyönyörködtető, de nagyon finom is. Zsenge céklából és friss eperből valami mennyei…

Ez az almás-céklás eper smoothie tökéletes napindító is egyben: igazi energiabomba és segít a méregtelenítésben is, ha helyesen fogyasztod.

Ha diétázol, tarts néhány olyan napot, amikor délelőtt csak smoothie-t iszol. Ezzel segítheted a szervezetedet a megújulásban és a méregtelenítésben.

Ha nem diétázol, akkor a smoothie tökéletes alternatívája a bolti cukros dobozos üdítőknek. (A mega egészségtelen szénsavas cukros lötyikről nem is szólva) 🙂

Az eper-cékla-alma nagyon jó ízkombinációnak bizonyult. Nálunk még az is megitta, aki egyébként nem nagy céklarajongó 🙂

Almás-céklás eper smoothie

Mennyiség: 1,5 liter nagyon sűrű smoothie

Almás-céklás eper smoothie hozzávalók

  • 3 nagy marék eper
  • 2 db alma
  • 1 kisebb friss cékla
  • víz a hígításhoz

Almás-céklás eper smoothie elkészítése

  1. A megtisztított epret dobd a turmix kehely aljára.
  2. Az almának távolítsd el a magházát, darabold össze, majd szórd az eperre.
  3. Pucold meg a céklát is (ha lehet kesztyűben, különben befogja a kezedet), majd vágd kicsi darabokra. Ez lesz a 3. réteg.
  4. Turmixold az egészet addig, amíg sima állagú smoothie-t nem kapsz.
  5. Hígítsd annyi vízzel, hogy kellemesen iható legyen a smoothie (ahogyan Neked kellemes 🙂 ).

Tipp az almás-céklás eper smoothie elkészítéséhez

  • Ha zsenge céklát vásárolunk, akkor a levelét is tegyük félre. A cékla levele ugyanis ehető és telis-tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal. A smoohie-ba nyugodtan beleturmixolhatsz 2-3 céklalevelet, de akár többet is 🙂
  • 750 wattos turmixszal már elég jó eredményt lehet elérni. A cékla kicsit makacskodik az elején, de végül mindig sikerül leturmixolni. Lényeg, hogy a smoothie-t ne hígítsd fel vízzel addig, amíg a cékladarabok el nem tűnnek a smoothie-ból.