Egyszerű és finom tejszínes sütőtök krémleves.
Persze ennek a tejszínes sütőtök krémlevesnek nem csak a színe szép, hanem az íze és az illata is nagyszerű 🙂
A sütőtök krémleves sokféleképpen el lehet készíteni, a tejszínes sütőtök krémleves különlegessége, hogy a tejszínnek köszönhetően különösen krémes állagú.
Ezt a tejszínes sütőtök krémlevest egyszerűen elkészítheted vegán változatban is, ha sima tejszín helyett növényi tejszínt használsz.
Próbáld ki Te is!
Tejszínes sütőtök krémleves hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
- 1 közepes vöröshagyma
- őrölt gyömbér
- csipet szerecsendió
- csipet fahéj
- 2-4 ek nádcukor
- csipet só
- kevés zsiradék
- 3 dl növényi tejszín (vagy normál tejszín)
Tejszínes sütőtök krémleves elkészítése
- A sütőtök krémleveshez először vágd fel a hagymát és párold kevés zsiradékon üvegesre.
- Tisztítsd meg a sütőtököt, majd vágd fel nagyjából egyforma darabokra.
- Párold egy kicsit a sütőtököt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a sütőtököt.
- Adj hozzá egy pici őrölt gyömbért, szerecsendiót és fahéjat.
- Főzd puhára a sütőtököt.
- Pürésítsd kézi mixerrel vagy turmixszal, majd annyi vízzel engedd fel a sütőtök krémlevest, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
- Kóstold meg az elkészült sütőtök krémlevest és ízesítsd-fűszerezd még, ha szükséges. Adj annyi cukrot, hogy számodra elég édes legyen.
- Végül habard be a krémlevest a tejszínnel!
Jó étvágyat kívánok a tejszínes sütőtök krémleveshez!
Tejszínes sütőtök krémleves
Mennyiség: 4-6 adag