Egyszerű és finom tejszínes sütőtök krémleves.

Persze ennek a tejszínes sütőtök krémlevesnek nem csak a színe szép, hanem az íze és az illata is nagyszerű 🙂

A sütőtök krémleves sokféleképpen el lehet készíteni, a tejszínes sütőtök krémleves különlegessége, hogy a tejszínnek köszönhetően különösen krémes állagú.

Ezt a tejszínes sütőtök krémlevest egyszerűen elkészítheted vegán változatban is, ha sima tejszín helyett növényi tejszínt használsz.

Próbáld ki Te is!

Tejszínes sütőtök krémleves hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • őrölt gyömbér
  • csipet szerecsendió
  • csipet fahéj
  • 2-4 ek nádcukor
  • csipet só
  • kevés zsiradék
  • 3 dl növényi tejszín (vagy normál tejszín)

Tejszínes sütőtök krémleves elkészítése

  1. A sütőtök krémleveshez először vágd fel a hagymát és párold kevés zsiradékon üvegesre.
  2. Tisztítsd meg a sütőtököt, majd vágd fel nagyjából egyforma darabokra.
  3. Párold egy kicsit a sütőtököt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a sütőtököt.
  4. Adj hozzá egy pici őrölt gyömbért, szerecsendiót és fahéjat.
  5. Főzd puhára a sütőtököt.
  6. Pürésítsd  kézi mixerrel vagy turmixszal, majd annyi vízzel engedd fel a sütőtök krémlevest, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
  7. Kóstold meg az elkészült sütőtök krémlevest és ízesítsd-fűszerezd még, ha szükséges. Adj annyi cukrot, hogy számodra elég édes legyen.
  8. Végül habard be a krémlevest a tejszínnel!

Jó étvágyat kívánok a tejszínes sütőtök krémleveshez!

Tejszínes sütőtök krémleves

Mennyiség: 4-6 adag