Megmaradt néhány zöldséged? Sajnálod kidobni, de nem tudod hirtelen, hogy mihez kezdj velük? Készíts mennyei sült zöldségeket 🙂
Íme egy pofonegyszerű megoldás, egy mindig működő 20 perces csodarecept, hogy ne kelljen egyetlen zöldséget sem kidobnod.
Előnye, hogy bármikor, bármilyen zöldségből elkészítheted, nagyon egyszerű és nagyon gyors!
Én most a következő zöldségeket találtam otthon, de más „maradék” zöldségekből is elkészítheted ezt a finom zöldségköretet: padlizsán, cukkini, paradicsom, koktélparadicsom, grillpaprika, spenót.
Sült zöldségek hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 1 csíkos cukkini
- 1 kisebb sárga cukkini
- 1 kápia paprika
- 2 paradicsom
- 3 maréknyi koktélparadicsom
- néhány spenótlevél
- olívaolaj
- só, bors
Sült zöldségek elkészítése
- Mosd meg a zöldségeket, itasd le róluk a vizet, majd szeld őket nagyobb darabokra.
- Halmozd a cukkiniket és a padlizsánt egy kiolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Rejtsd közéjük a spenótleveleket 🙂
- Oszd szét a grill paprikát, a paradicsomot és a koktélparadicsomot az előző zöldségrétegen.
- Locsold meg olívalolajjal, majd told a tepsit 240 fokos előmelegített sütőbe.
- A sült zöldségek 20 perc alatt el is készülnek!
Sült zöldségek
Mennyiség: 1 nagy tepsi
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 240 fok