Megmaradt néhány zöldséged? Sajnálod kidobni, de nem tudod hirtelen, hogy mihez kezdj velük? Készíts mennyei sült zöldségeket 🙂

Íme egy pofonegyszerű megoldás, egy mindig működő 20 perces csodarecept, hogy ne kelljen egyetlen zöldséget sem kidobnod.

Előnye, hogy bármikor, bármilyen zöldségből elkészítheted, nagyon egyszerű és nagyon gyors!

Én most a következő zöldségeket találtam otthon, de más „maradék” zöldségekből is elkészítheted ezt a finom zöldségköretet: padlizsán, cukkini, paradicsom, koktélparadicsom, grillpaprika, spenót.

Sült zöldségek hozzávalók

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 csíkos cukkini
  • 1 kisebb sárga cukkini
  • 1 kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 3 maréknyi koktélparadicsom
  • néhány spenótlevél
  • olívaolaj
  • só, bors

Sült zöldségek elkészítése

  1. Mosd meg a zöldségeket, itasd le róluk a vizet, majd szeld őket nagyobb darabokra.
  2. Halmozd a cukkiniket és a padlizsánt egy kiolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. Rejtsd közéjük a spenótleveleket 🙂
  4. Oszd szét a grill paprikát, a paradicsomot és a koktélparadicsomot az előző zöldségrétegen.
  5. Locsold meg olívalolajjal, majd told a tepsit 240 fokos előmelegített sütőbe.
  6. A sült zöldségek 20 perc alatt el is készülnek!

Sült zöldségek

Mennyiség: 1 nagy tepsi

Sütési idő: 20 perc

Sütési hőfok: 240 fok