Egyszerűen és gyorsan elkészíthető rakott bulgur, amely nem csak finom, de sokkal egészségesebb is, mint a szokványos húsos rakottak.

Ez a rakott bulgur kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz, fehér rizs helyett pedig bulgurt.

Ha még nem ismered a bulgurt, olvasd el a Bulgur 9 pontban írásomat is.

rakott bulgur

Rakott bulgur hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús / csirkemell
  • 40 dkg vegyes zöldség (szezonban friss zöldségek, szükség esetén mirelit zöldség is megteszi)
  • 25 dkg bulgur
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis natúr joghurt
  • 1 kis doboz tejföl vagy natúr joghurt
  • 2 ek vega-mix
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 mk majoránna
  • 1 mk kakukkfű
  • só, bors
  • étolaj

Rakott bulgur elkészítése

  1. A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet.
  2. A zöldségeket wokban kevés vízzel fedő alatt megpároljuk. Olaj nem szükséges hozzá, kicsit sózhatjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, puhára pároljuk, a végén fűszerezzük és hozzákeverjük a natúr joghurtot.
  5. Az elkészült bulgurt egy tűzálló jénaiba simítjuk.
  6. Ráöntjük a bulgurra a zöldséggel összekevert pulykát.
  7. A rakott bulgur tetejét megkenjük a tejföllel.
  8. A rakott bulgurt 35-40 percig sütjük, vagy míg meg nem pirul kissé a teteje.