Egyszerűen és gyorsan elkészíthető rakott bulgur, amely nem csak finom, de sokkal egészségesebb is, mint a szokványos húsos rakottak.
Ez a rakott bulgur kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz, fehér rizs helyett pedig bulgurt.
Ha még nem ismered a bulgurt, olvasd el a Bulgur 9 pontban írásomat is.
Rakott bulgur hozzávalók
- 50 dkg darált pulykahús / csirkemell
- 40 dkg vegyes zöldség (szezonban friss zöldségek, szükség esetén mirelit zöldség is megteszi)
- 25 dkg bulgur
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kis natúr joghurt
- 1 kis doboz tejföl vagy natúr joghurt
- 2 ek vega-mix
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 mk majoránna
- 1 mk kakukkfű
- só, bors
- étolaj
Rakott bulgur elkészítése
- A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet.
- A zöldségeket wokban kevés vízzel fedő alatt megpároljuk. Olaj nem szükséges hozzá, kicsit sózhatjuk.
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, puhára pároljuk, a végén fűszerezzük és hozzákeverjük a natúr joghurtot.
- Az elkészült bulgurt egy tűzálló jénaiba simítjuk.
- Ráöntjük a bulgurra a zöldséggel összekevert pulykát.
- A rakott bulgur tetejét megkenjük a tejföllel.
- A rakott bulgurt 35-40 percig sütjük, vagy míg meg nem pirul kissé a teteje.
A fényképen sárgahüvelyű babot látok. Hagyma nem lehet, mert a recept szerint apróra kell vágni. Zöldbab viszont nem szerepel a hozzávalók között. Vagy esetleg a vegyes zöldség volt babos?
A vegyes zöldségben volt a bab. Ez egy mirelit zöldségkeverék volt, de persze készítheted frissből is, ha éppen szezon van 🙂
Sziasztok!En azt szeretném megkérdezni h mi az a Vega mix?Köszi
Sómentes „vegeta”
Nagyon szeretem a bulgurt. Köszönöm a receptet,biztosan kipróbálom.
Nagyon szívesen 🙂