Diétás, egészséges zöldséges fasírt pulykából, zöldségekkel, reform módon elkészítve.

Ezzel az egyszerű zöldséges fasírttal sok-sok kalóriát és időt takaríthatsz meg a hagyományos fasírt recepthez képest:

  • Kalóriacsökkentés 1: A zöldséges fasírt zsírszegény pulykahúsból készül, de készítheted csirkéből is.
  • Kalóriacsökkentés 2: A zöldséges fasírtot nem bő zsiradékban sütjük ki, hanem a sütőben készítjük el minimális zsiradék hozzáadásával.
  • Kalóriacsökkentés 3: Ebben a zöldséges fasírtban nincs finomlisztes zsemlemorzsa.
  • Kalóriacsökkentés 4 + időmegtakarítás: A fasírtokat nem kell egyenként formáznod, paníroznod és megsütnöd, hanem egyben berakod a sütőbe, ahol magától megsül.

Próbáld ki Te is ezt zsírszegényen elkészített egyben sült zöldséges fasírt receptet!

Zöldséges fasírt

  • Mennyiség: 16 szelet fasírt
  • Sütési idő: 70 perc
  • Sütési hőfok: 180 fok

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt hozzávalók

  • 70 dkg darált pulykahús
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 15 dkg lágy zabpehely
  • 3 ek tönkölykorpa
  • 2 ek zabkorpa
  • 2-3 ek teljes kiőrlésű morzsa
  • 1 tojás
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1-1 mk majoránna és kakukkfű
  • 1 ek mustár
  • 3,5 mk só
  • bors

Zöldséges fasírt elkészítése

  1. A zabpehelyhez hozzákeverjük a sót, a borsot, a zabkorpát, a tönkölykorpát, a kakukkfüvet, a majoránnát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, újhagymát és vöröshagymát. A zöldséges fasírthoz apróra vágott kápia paprikát is keverhetünk.
  2. Kevés vizet öntünk a keverékhez, hogy a zabpehely megszívhassa magát (10-15 perc).
  3. Belekeverjük a mustárt, a húst, a tojást majd az előpárolt zöldborsót.
  4. Egy őzgerincformát kikenünk olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk teljes kiőrlésű morzsával agy a búzakorpával, majd bele helyezzük a húst.
  5. A zöldséges fasírt tetejét megkenjük vagy bepermetezzük kevés zsiradékkal és megszórjuk a maradék morzsával. Magokat is szórhatunk még rá.