Diétás, egészséges zöldséges fasírt pulykából, zöldségekkel, reform módon elkészítve.
Ezzel az egyszerű zöldséges fasírttal sok-sok kalóriát és időt takaríthatsz meg a hagyományos fasírt recepthez képest:
- Kalóriacsökkentés 1: A zöldséges fasírt zsírszegény pulykahúsból készül, de készítheted csirkéből is.
- Kalóriacsökkentés 2: A zöldséges fasírtot nem bő zsiradékban sütjük ki, hanem a sütőben készítjük el minimális zsiradék hozzáadásával.
- Kalóriacsökkentés 3: Ebben a zöldséges fasírtban nincs finomlisztes zsemlemorzsa.
- Kalóriacsökkentés 4 + időmegtakarítás: A fasírtokat nem kell egyenként formáznod, paníroznod és megsütnöd, hanem egyben berakod a sütőbe, ahol magától megsül.
Próbáld ki Te is ezt zsírszegényen elkészített egyben sült zöldséges fasírt receptet!
Zöldséges fasírt
- Mennyiség: 16 szelet fasírt
- Sütési idő: 70 perc
- Sütési hőfok: 180 fok
Zöldséges fasírt hozzávalók
- 70 dkg darált pulykahús
- 20 dkg zöldborsó
- 1 nagyobb sárgarépa
- 15 dkg lágy zabpehely
- 3 ek tönkölykorpa
- 2 ek zabkorpa
- 2-3 ek teljes kiőrlésű morzsa
- 1 tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1-1 mk majoránna és kakukkfű
- 1 ek mustár
- 3,5 mk só
- bors
Zöldséges fasírt elkészítése
- A zabpehelyhez hozzákeverjük a sót, a borsot, a zabkorpát, a tönkölykorpát, a kakukkfüvet, a majoránnát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, újhagymát és vöröshagymát. A zöldséges fasírthoz apróra vágott kápia paprikát is keverhetünk.
- Kevés vizet öntünk a keverékhez, hogy a zabpehely megszívhassa magát (10-15 perc).
- Belekeverjük a mustárt, a húst, a tojást majd az előpárolt zöldborsót.
- Egy őzgerincformát kikenünk olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk teljes kiőrlésű morzsával agy a búzakorpával, majd bele helyezzük a húst.
- A zöldséges fasírt tetejét megkenjük vagy bepermetezzük kevés zsiradékkal és megszórjuk a maradék morzsával. Magokat is szórhatunk még rá.
Megfogom probálni!Jok areceptek! Köszönöm!
Nagyon szívesen 🙂