Diétás, egészséges zellerkrémleves zsírszegényen, finomliszt nélkül, joghurtos habarással.

A zöldségkrém-levesek természetes ízét akkor tudjuk a leginkább megőrizni és élvezni, ha nem adunk hozzájuk semmilyen lisztet.

Sokkal ízletesebbek a krémlevesek, ha saját magukkal sűrítjük őket vagy esetleg főtt burgonyát vagy burgonyapelyhet használunk erre a célra. Így nem csak a zöldségek természetes íze marad meg, hanem a kalóriákkal is tudunk spórolni.

Próbáld ki ezt a receptet, biztos imádni fogod 🙂

Diétás zellerkrémleves hozzávalók

  • 1 nagy zellergumó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kis natúr joghurt
  • kevés kókuszzsír
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

Diétás zellerkrémleves elkészítése

  1. A hagymát a kókuszzsíron üvegesre pirítjuk.
  2. A megtisztított zellergumót feldaraboljuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  3. A puhára főzött és langyosra hűlt zellert összeturmixoljuk, fűszerezzük, vízzel igény szerint hígítjuk.
  4. Végül a zellerkrémleveshez keverjük a natúr joghurtot és a 2 ek olívaolajat, majd megfelelő hőmérsékletűre melegítjük.

Tippek a diétás zellerkrémleves elkészítéséhez

  • A leveshez adhatunk teljes kiőrlésű kenyérből készült pirított kenyérkockákat is. Ehhez a kenyérszeleteket kockára vágjuk és egy serpenyőben szárazon, olaj nélkül megpirítjuk.
  • A joghurttal és a rántással megspórolt zsiradék egy részét egészséges formában is a leveshez adhatjuk. Fogyasztás előtt egyszerűen keverjünk kevés hidegen sajtolt olajat a levesünkhöz. Az olívaolaj, a lenmagolaj, stb. a telített zsírsavakat tartalmazó vajjal szemben telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szívre és a keringési rendszerre. Csak a végén keverjük őket a leveshez, hogy megőrizhessük az értékes összetevőiket.habarással, hidegen sajtolt olajjal.

Zellerkrémleves

Mennyiség: 4-5 adag

Te is szereted a krémleveseket?

Még több finom krémleves recept itt 🙂