Diétás, egészséges zellerkrémleves zsírszegényen, finomliszt nélkül, joghurtos habarással.
A zöldségkrém-levesek természetes ízét akkor tudjuk a leginkább megőrizni és élvezni, ha nem adunk hozzájuk semmilyen lisztet.
Sokkal ízletesebbek a krémlevesek, ha saját magukkal sűrítjük őket vagy esetleg főtt burgonyát vagy burgonyapelyhet használunk erre a célra. Így nem csak a zöldségek természetes íze marad meg, hanem a kalóriákkal is tudunk spórolni.
Próbáld ki ezt a receptet, biztos imádni fogod 🙂
Diétás zellerkrémleves hozzávalók
- 1 nagy zellergumó
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kis natúr joghurt
- kevés kókuszzsír
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Diétás zellerkrémleves elkészítése
- A hagymát a kókuszzsíron üvegesre pirítjuk.
- A megtisztított zellergumót feldaraboljuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- A puhára főzött és langyosra hűlt zellert összeturmixoljuk, fűszerezzük, vízzel igény szerint hígítjuk.
- Végül a zellerkrémleveshez keverjük a natúr joghurtot és a 2 ek olívaolajat, majd megfelelő hőmérsékletűre melegítjük.
Tippek a diétás zellerkrémleves elkészítéséhez
- A leveshez adhatunk teljes kiőrlésű kenyérből készült pirított kenyérkockákat is. Ehhez a kenyérszeleteket kockára vágjuk és egy serpenyőben szárazon, olaj nélkül megpirítjuk.
- A joghurttal és a rántással megspórolt zsiradék egy részét egészséges formában is a leveshez adhatjuk. Fogyasztás előtt egyszerűen keverjünk kevés hidegen sajtolt olajat a levesünkhöz. Az olívaolaj, a lenmagolaj, stb. a telített zsírsavakat tartalmazó vajjal szemben telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szívre és a keringési rendszerre. Csak a végén keverjük őket a leveshez, hogy megőrizhessük az értékes összetevőiket.habarással, hidegen sajtolt olajjal.
Zellerkrémleves
Mennyiség: 4-5 adag