Villámgyorsan elkészíthető, szuper egészséges párolt tök hagymával és petrezselyemmel.
Petrezselymes burgonya helyett érdemes kipróbálnod a petrezselymes párolt tököt is. A párolt tök nagyon gyorsan elkészül, finom és még kalóriaszegény is.
Míg 100 gramm nyári burgonya 88 kalóriát, ugyanennyi tök mindössze 31 kalóriát tartalmaz.
Ezzel persze nem a burgonyáról szeretnélek lebeszélni (egyáltalán nem vagyok krumplifóbiás…).
Imádom a krumplit, de néha jó mást is a tányérra tenni. Próbáld ki Te is!
Párolt tök
Mennyiség: 4 adag
Párolt tök hozzávalók
- 1 kg főzőtök
- 1 közepes vöröshagyma (vagy lilahagyma)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 ek kókuszzsír
- só, bors
Párolt tök elkészítése
- A fokhagymát apróra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, majd wokban üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk az előzőleg megtisztított és kockára vágott főzőtököt, sózzuk, borsozzuk.
- A tököt fedő alatt roppanósra dinszteljük.
- A petrezselyem zöldjét is hozzákeverjük a párolt tökhöz (Csak a legvégén érdemes, ha főzzük, elveszti az aromáját és a vitamintartalmának jó részét).
Jó étvágyat a párolt tökhöz!