Villámgyorsan elkészíthető, szuper egészséges párolt tök hagymával és petrezselyemmel.

Petrezselymes burgonya helyett érdemes kipróbálnod a petrezselymes párolt tököt is. A párolt tök nagyon gyorsan elkészül, finom és még kalóriaszegény is.

Míg 100 gramm nyári burgonya 88 kalóriát, ugyanennyi tök mindössze 31 kalóriát tartalmaz.

Ezzel persze nem a burgonyáról szeretnélek lebeszélni (egyáltalán nem vagyok krumplifóbiás…).

Imádom a krumplit, de néha jó mást is a tányérra tenni. Próbáld ki Te is!

Párolt tök

Mennyiség: 4 adag

Párolt tök hozzávalók

  • 1 kg főzőtök
  • 1 közepes vöröshagyma (vagy lilahagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 2 ek kókuszzsír
  • só, bors

Párolt tök elkészítése

  1. A fokhagymát apróra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, majd wokban üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk az előzőleg megtisztított és kockára vágott főzőtököt, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tököt fedő alatt roppanósra dinszteljük.
  4. A petrezselyem zöldjét is hozzákeverjük a párolt tökhöz (Csak a legvégén érdemes, ha főzzük, elveszti az aromáját és a vitamintartalmának jó részét).

Jó étvágyat a párolt tökhöz!