Finom joghurtos gyümölcsleves friss gyümölcsökből és natúr joghurttal.

Egy kis újítás gyümölcsleves téren: tejföl vagy tejszín helyett natúr joghurt ebbe a gyümölcslevesbe. Ez csökkenti a gyümölcsleves kalóriatartalmát, hiszen a joghurtban kevesebb zsír van.

Bár a joghurtos gyümölcsleves kalóriatartalma csökkent, a gyümölcsleves élvezete változatlanul megmaradt 🙂

A gyümölcsleves joghurttal is isteni finom 🙂

Joghurtos gyümölcsleves hozzávalók

  • 1 kg gyümölcs vegyesen: alma, szilva, körte, meggy
  • nádcukor ízlés szerint
  • 2 dl sima joghurt
  • citrom
  • 1 ek mák (elhagyható)
  • 2 csipet fahéj
  • csipet szerecsendió
  • csipet szegfűszeg

Joghurtos gyümölcsleves elkészítése

  1. A joghurtos gyümölcsleves elkészítéséhez először a gyümölcsöket héjastól összedaraboljuk.
  2. Feltesszük főni a gyümölcsöket és a mákot kb. 2-2,5 liter vízzel, ízlés szerint édesítjük.
  3. A gyümölcslevest őrölt fahéjjal, szerecsendióval és szegfűszeggel ízesítjük.
  4. Kicsit összefőzzük a gyümölcslevest, majd levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, majd behabarjuk a joghurttal.
  5. Végül a friss citromlével ízesítjük a joghurtos gyümölcslevest.

joghurtos gyümölcsleves

 

Joghurtos gyümölcsleves

Mennyiség: 4-6 adag