Finom joghurtos gyümölcsleves friss gyümölcsökből és natúr joghurttal.
Egy kis újítás gyümölcsleves téren: tejföl vagy tejszín helyett natúr joghurt ebbe a gyümölcslevesbe. Ez csökkenti a gyümölcsleves kalóriatartalmát, hiszen a joghurtban kevesebb zsír van.
Bár a joghurtos gyümölcsleves kalóriatartalma csökkent, a gyümölcsleves élvezete változatlanul megmaradt 🙂
A gyümölcsleves joghurttal is isteni finom 🙂
Joghurtos gyümölcsleves hozzávalók
- 1 kg gyümölcs vegyesen: alma, szilva, körte, meggy
- nádcukor ízlés szerint
- 2 dl sima joghurt
- citrom
- 1 ek mák (elhagyható)
- 2 csipet fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet szegfűszeg
Joghurtos gyümölcsleves elkészítése
- A joghurtos gyümölcsleves elkészítéséhez először a gyümölcsöket héjastól összedaraboljuk.
- Feltesszük főni a gyümölcsöket és a mákot kb. 2-2,5 liter vízzel, ízlés szerint édesítjük.
- A gyümölcslevest őrölt fahéjjal, szerecsendióval és szegfűszeggel ízesítjük.
- Kicsit összefőzzük a gyümölcslevest, majd levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, majd behabarjuk a joghurttal.
- Végül a friss citromlével ízesítjük a joghurtos gyümölcslevest.
Joghurtos gyümölcsleves
Mennyiség: 4-6 adag