Szuper egyszerű párolt cékla, amely nem csak finom, de nagyon egészséges is.

Előfordulhat, hogy még nem próbáltad a céklát, de az is lehet, hogy már kóstoltad, de nem ízlett. Mindkét esetben ajánlom neked ezt a finom párolt cékla receptet, amely tökéletes kezdés lehet, hogy megszerettesse veled a céklát.

A méz és a borecet lefedi a cékla jellegzetes ízét és kifejezetten kellemessé teszi azt. Ha szereted a párolt lilakáposztát, ezt a párolt céklát is imádni fogod 🙂

Még egy kis motiváció a cékla kipróbálásához: Biztos hallottad már, hogy a cékla nagyon egészséges. Ez tényleg így van, és már a cékla szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt is érdemes valamilyen formában céklát fogyasztanunk. Ha még több motivációra van szükséged, a cékla jótékony hatásáról itt olvashatsz.

Párolt cékla

Mennyiség: 2 adag

Elkészítési idő: 20-25 perc

Párolt cékla hozzávalók

  • 2 nagy cékla
  • 1 közepes lilahagyma
  • vörös borecet
  • 2 tk nádcukor
  • méz ízles szerint (vegán párolt cékla: agavé szirup stb.)

Párolt cékla elkészítése

  1. A párolt céklához először vágd apróra a lilahagymát.
  2. Karamellizáld a hagymát kevés kókuszzsíron és a nádcukorral.
  3. Közben pucold meg a céklát, majd gyaluld le (kesztyűben, különben szép ciklámen lesz a kezed:)). A céklát kedved szerint felkockázhatod vagy akár le is reszelheted.
  4. Add hozzá a céklát a hagymához, önts alá pici vizet, majd kezd el párolni a céklát.
  5. Félidőben add a céklához a borecetet.
  6. Ha puha a cékla édesítsd a párolt céklát egy kis mézzel.

Jó étvágyat ehhez a finom párolt céklához!