Habkönnyű málnás gyümölcstorta, hozzáadott cukor nélkül. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyümölcstorta recept 🙂
Ez egy igazán könnyű, diétás, viszonylag kalóriaszegény édesség. Puha kakaós piskóta és igazi málnából készült krém. Kaptam egy nagy adag málnát, és az itthoniak örömére ez lett belőle 🙂 Ha már nincs málnaszezon, a mirelit málna is tökéletes a krémhez!
Készítsd el Te is ezt a pihe-puha málnás gyümölcstortát!
Málnás gyümölcstorta hozzávalók
Málnás gyümölcstorta piskóta hozzávalók
- 3 db tojás
- 6 dkg durum simaliszt
- 6 dkg nyírfacukor
- 1 ek kakaópor
- 1 mk sütőpor (1/2 csomag)
Málnakrém hozzávalók
- 1 tejszínes pudingpor
- 3,5 dl tej
- 4 marék málna (kb. 20 dkg)
- 2 ek nyírfacukor
A málnás gyümölcstorta tetejére
- 4 kocka olvasztott min. 70%-os étcsokoládé
- málnaszemek
Málnás gyümölcstorta elkészítése
Málnás gyümölcstorta piskóta elkészítése
- A gyümölcstorta tésztájához a tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, a cukrot lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk.
- Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
- A liszt és a sütőpor keverékét óvatosan beleforgatjuk a piskóta tésztába, úgy hogy a habot közben nem törjük össze.
- A piskóta tésztát kikent gyümölcstorta formába öntjük.
- A gyümölcstorta tésztáját kb. 15 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Málnakrém elkészítése
- A márnakrémhez először a pudingot a tasakon szereplő leírás szerint megfőzzük.
- Amikor már majdnem teljesen kész a puding, hozzáadjuk a friss (vagy mirelit) málnát.
Málnás gyümölcstorta összeállítása
- A málnakrémet még langyosan a piskótára simítjuk.
- A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
- A málnás gyümölcstortát néhány szem csokiba mártott málnával díszítjük, majd a maradék olvasztott csokoládéval tetszőlegesen csíkokat húzunk a tetejére.
Szuper recept! Már legalább 10x megsütöttem 🙂
Szia Kitti! Szuper, köszi, hogy ezt megírtad 🙂 Mindig örömmel tölt el, ha az oldalt ilyen sikeresen használjátok 🙂