Habkönnyű málnás gyümölcstorta, hozzáadott cukor nélkül. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyümölcstorta recept 🙂

Ez egy igazán könnyű, diétás, viszonylag kalóriaszegény édesség. Puha kakaós piskóta és igazi málnából készült krém. Kaptam egy nagy adag málnát, és az itthoniak örömére ez lett belőle 🙂 Ha már nincs málnaszezon, a mirelit málna is tökéletes a krémhez!

Készítsd el Te is ezt a pihe-puha málnás gyümölcstortát!

Málnás gyümölcstorta hozzávalók

Málnás gyümölcstorta piskóta hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 6 dkg durum simaliszt
  • 6 dkg nyírfacukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor (1/2 csomag)

Málnakrém hozzávalók

  • 1 tejszínes pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 4 marék málna (kb. 20 dkg)
  • 2 ek nyírfacukor

A málnás gyümölcstorta tetejére

  • 4 kocka olvasztott min. 70%-os étcsokoládé
  • málnaszemek

Málnás gyümölcstorta

Málnás gyümölcstorta elkészítése

Málnás gyümölcstorta piskóta elkészítése

  1. A gyümölcstorta tésztájához a tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, a cukrot lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
  3. A liszt és a sütőpor keverékét óvatosan beleforgatjuk a piskóta tésztába, úgy hogy a habot közben nem törjük össze.
  4. A piskóta tésztát kikent gyümölcstorta formába öntjük.
  5. A gyümölcstorta tésztáját kb. 15 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Málnakrém elkészítése

  1. A márnakrémhez először a pudingot a tasakon szereplő leírás szerint megfőzzük.
  2. Amikor már majdnem teljesen kész a puding, hozzáadjuk a friss (vagy mirelit) málnát.

Málnás gyümölcstorta összeállítása

  1. A málnakrémet még langyosan a piskótára simítjuk.
  2. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
  3. A málnás gyümölcstortát néhány szem csokiba mártott málnával díszítjük, majd a maradék olvasztott csokoládéval tetszőlegesen csíkokat húzunk a tetejére.