Idén hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy indulok a Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenyén a Mákpöttyös túrótorta meggyes-málnás gyümölcsréteggel tortámmal. Nem kis meglepetésemre beválasztottak az első tízbe.

A verseny nagyon jó hangulatban telt és nagyon örültem, hogy a tortákat meg is lehetett kóstolni. Bár helyezést nem sikerült elérni, úgy gondolom, nagyon nagy hasznomra volt ez a verseny, mert új lendületet adott az újabb sütemények és torták tervezéséhez.

cukormentes tortaverseny

A mesteri cukrásztorták hatására úgy döntöttem, hogy jó pár cukrászati fogást és technikát el fogok sajátítani. Jövőre szeretnék újra indulni, ehhez pedig még sokat kell tanulnom 🙂

Ezen a versenyen magánszemélyek vehetnek részt, azaz lelkes cukrászok és otthonsütők. Aki esetleg nem tudja, a hobbisütögetők közé tartozom 🙂 (A cukrászdáknak meghirdetett verseny győztese a Csokis Kaland lett, de erről már írtam.)

A versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezte, amelynek Erős Antónia az alapítója. A háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú sütemény megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül.

Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: számukra nem javasolt a hozzáadott cukrot tartalmazó édességek fogyasztása. A program azonban azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

Cukormentes tortaverseny

Magyarország Cukormentes Tortája – Háziverseny 2014

Nagyon szép és érdekes torták érkeztek a versenyre, amelyeket meg is lehetett kóstolni. Aznap nem ebédeltünk 🙂

Cukormentes tortaverseny

Cukormentes tortaverseny

Magyarország Cukormentes Tortája – Háziverseny 2014 győztes tortája

Meggy málnás túrótorta a cukormentes tortaverseny döntőjében

Magyarország Cukormentes Tortája – Háziverseny 2014 döntőjében a meggy-málnás túrótorta