Az almás-mákos köles igazán egészséges: lehet egészséges reggeli vagy akár egészséges desszert is.

Ez az almás-mákos kölest alma, mák és fahéj ízesíti.

Tudtad, hogy a pudingok keményítőből (kukoricakeményítőből) készülnek? És hogy a keményítő finomított alapanyagként igen szegény tápanyagokban: rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban (a finomliszthez és a finomított cukorhoz hasonlóan)?

Helyette sokkal egészségesebb, ha teljes értékű hozzávalókat használunk, mint amilyen például a köles is.

Igazi reformer vagy az ételek területén? Akkor ezzel a recepttel ismét beújíthatsz!

Almás-mákos köles

Mennyiség: 4 adag

Elkészítés: kb. 20 perc

Almás-mákos köles hozzávalók

  • 20 dkg köles
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 alma
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék mák
  • 2-3 ek nádcukor
  • 4 dl rizstej
  • vanília, fahéj

almás-mákos köles

Almás-mákos köles elkészítése

  1. Tedd fel a kölest a rizstejben főni.
  2. Ha már majdnem készen van, keverd  köleshez a fahéjat, a kókuszreszeléket és a mazsolát is.
  3. Főzd puhára kölest, majd add hozzá a két reszelt almát, és a nádcukrot.
  4. Az almás-mákos köles egy részét önts egy üveg- vagy porcelántálba, az almás-mákos köles másik részébe keverd bele a mákot egészben, majd simítsd az előző kölesréteg tetejére.
  5. Az almás-mákos kölest tálaláskor még megszórhatod egy kis fahéjjal is.