Finom vegán palacsinta tej és tojás nélkül.

Sokan félnek vegán palacsintát készíteni, mert nem hiszik, hogy a palacsinta tej és tojás nélkül is működik.

Ha Te is így vagy ezzel, vagy esetleg fogalmad sincs, hogyan láss neki egy vegán palacsintának, akkor ez a vegán palacsinta recept biztos segítségedre lesz!

Próbáld ki ezt a finom vegán palacsinta receptet! Megéri 🙂

Vegán palacsinta

Mennyiség: kb. 20 db

Vegán palacsinta hozzávalók

  • 50 dkg Szafi Free palacsinta lisztkeverék
  • 1,25 liter víz
  • 2 ek nádcukor/ eritrit / nyírfacukor
  • kókuszzsír

Vegán palacsinta elkészítése

  1. Öntsd a lisztkeveréket egy mélyebb tálba. A cukrot keverd el a vízzel.
  2. Kezd el kidolgozni a palacsinta tésztát kézi mixerrel úgy, hogy fokozatosan hozzáadod a vizet.
  3. Hagyd pihenni a vegán palacsinta tésztát 2-3 percig, mielőtt nekilátsz a sütésnek.

Vegán palacsinta sütése

  1. Forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd kend meg kevés kókuszzsírral, és merj egy merőkanálnyi palacsinta tésztát a palacsintasütőbe.
  2. Süsd halvány aranybarnára az alsó felét, majd fordítsd meg a vegán palacsintát.
  3. Süsd meg a többi vegán palacsintát is. Ha gyakorlott palacsinta sütögető vagy, két palacsintasütővel is nekiláthatsz 🙂

Vegán palacsinta

Vegán palacsinta – tippek

  1. A palacsintasütő legyen mindig tiszta. Ha leragadt a vegán palacsinta, tisztítsd meg és kevés zsiradékkal kend ki újra.
  2. Használj jó minőségű, tapadásmentes palacsintasütőt. Nekem a teflon vált be.
  3. Ne süsd túl a vegán palacsintát! Túlsütés esetén kiszárad a palacsinta!