Finom medvehagyma-krémleves tejföllel. Egyszerű és kifejezetten egészséges tavaszi krémleves, amely nem hiányozhat a Te asztalodról sem.
Ha szereted a krémleveseket, érdemes kipróbálnod a tejfölös medvehagyma-krémlevest. Pirítóssal, reszelt sajttal akár egytálételként ebédre is eheted ezt a szép zöld színű levest.
A savanykás tejföl nagyon jól passzol a medvehagyma krémleveshez. A medvehagyma krémlevest tejföllel behabarhatod, de akár külön is tálalhatod hozzá a tejfölt.
Ha szereted a medvehagymát, próbáld ki a többi medvehagyma receptet is! A medvehagyma receptek gyűjteményét itt találod.
Medvehagyma krémleves tejföllel
Mennyiség: 4-6 adag
Medvehagyma-krémleves tejföllel hozzávalók
- 4 közepes burgonya
- 3 petrezselyem gyökér
- 1 csokor medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- étolaj
- ízlés szerint só, bors
Medvehagyma-krémleves tejföllel elkészítése
- Párold kevés zsiradékon pár percig a durvára vágott fokhagymát és medvehagymát is. Nem kell apróra vágnod, mert úgyis turmixolva lesznek a zöldségek!
- Add hozzá a megtisztított és feldarabolt petrezselyem gyökeret és burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje az egészet.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, elkezdheted a leves pürésítését.
- Fűszerezd ízlés szerint a medvehagyma-krémlevest, végül keverd hozzá a tejfölt is. A tejfölt akár külön is tálalhatod és mindenki tehet bele ízlése szerint 1-2 kanállal 🙂
- Jó étvágyat ehhez az isteni tejfölös medvehagyma krémleveshez!