A sült gesztenye az ősz nagy sztárja. Hihetetlenül finom és nem is olyan nehéz elkészíteni. Az én személyes kedvencem ez a szuper gyors sült gesztenye recept. Ebben a cikkben azt mutatom meg neked, hogyan készítheted el minden cifrázás nélkül a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíteni a sült gesztenyét 🙂
Hogy hogyan készítheted el leggyorsabban a sült gesztenyét?
A gesztenyét süthetjük sütőben, de akár grillen is. Sütés előtt be is áztathatjuk, süthetjük rövidebb vagy akár hosszabb ideig is…
Amit én javaslok neked mint valóban gyors megoldást: Gesztenye sütés sütőben a gesztenye áztatása nélkül. Ezzel valóban felgyorsul a gesztenye sütése. Ha jól bevágod a gesztenyék tetejét, a héja is le fog jönni 🙂 A szuper és finom sült gesztenyéhez természetesen még jó minőségű gesztenyére is szükséged lesz.
Gyors sült gesztenye
- Mennyiség: 4 adag
- Sütési hőfok: 180 fok
- Sütési idő: 25-30 perc
Gyors sült gesztenye hozzávalók
- 50 dkg szelídgesztenye (4 adag)
Gyors sült gesztenye elkészítése
- Először válogasd át a gesztenyét, a gyanús darabokat inkább dobd ki (pl. ha penészes, ha puha). Érdemes jó minőségű gesztenyét venni, mert az alapanyag minősége nagyban befolyásolja a végeredményt.
- Vágd be minden gesztenye tetejét kereszt alakban úgy, hogy a felső kemény réteget és az alatta lévő halványabb réteget is átvágd (ld. lenti képen). Ha lehet, a gesztenyébe ne vágj bele mélyen, mert könnyebben kiszárad a sütőben.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél egy tál forró vizet a sütő aljára. A gőz abban segít, hogy a gesztenyéd ne száradjon ki, hanem finom szaftos maradjon. Ez segít abban is, hogy a sült gesztenye héját könnyebben le tudd pucolni.
- Tedd a gesztenyéket a vágott felükkel felfele egy tepsibe, majd süsd kb. 25-30 percig. A sült gesztenye akkor van készen, ha a gesztenye héja kissé szétnyílt és a sült gesztenye közepe is átsült. Ezt úgy tudod legegyszerűbben leellenőrizni, hogy kiveszel egy gesztenyét és megkóstolod. Csak óvatosan, mert forró lesz 🙂
- Sok sikert a sült gesztenye elkészítéséhez!