Az októberben kapható gyümölcsök kínálata tovább csökken a szeptemberben termő gyümölcsökhöz képest. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy milyen szezonális gyümölcsök teremnek októberben.

Október elején még élvezhetjük az utolsó őszibarackokat és kicsit még hosszabban a szilvát. Az októberben előrehaladva lassan eltűnnek ezek az itthon termő gyümölcsök is, és helyüket az alma, a körte stb. veszi át.

A szezonális gyümölcsök fogyasztásának több előnye is van: a gyümölcsök a szezonjukban a legfinomabbak és legvitamindúsabbak és nem utolsó sorban a legolcsóbbak is.

Én a szezonális gyümölcsök vásárlásának a híve vagyok: Azt szeretem venni és megfőzni, amit éppen kapni lehet a (elsősorban) piacon. Persze el-el lehet csábulni 🙂 Ezzel sincs gond, hiszen mangó vagy ananász nálunk nem terem, viszont olyan jó érzés néha egy-egy nem hazai, távoli finomságot elfogyasztani vagy éppenséggel kipróbálni.

 

Mikor mi terem? Szezonális gyümölcsök: október

Ha többségében szezonális gyümölcsök kerülnek a kosarunkba, azzal nem csak az egészségünket támogatjuk és a pénztárcánkat kíméljük, de a természetet is védjük. A helyben termelt szezonális gyümölcsök egész biztosan a legfinomabbak, legzamatosabbak, a legolcsóbbak (többek között a távoli helyekről történő szállítás költsége is kiesik), legegészségesebbek és  legkörnyezetbarátabbak 🙂

Szezonális gyümölcsök: Október

  • Alma
  • Birsalma
  • Körte
  • Szőlő
  • Szilva (lassan vége a szezonnak)

Nézd meg, milyen szezonális zöldségeket érdemes vásárolnod októberben: Mikor mit terem? Szezonális zöldségek: október