Gluténmentes hajdinás kenyér recept, amelyet gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz!

Ez az élesztő nélküli gluténmentes kenyér szódabikarbónával készül. Így valóban gyorsan elkészül ez a gluténmentes kenyér, hiszen a kelesztéssel sem kell foglalkoznod 🙂

Ha nem fogyaszthatsz élesztőt, akkor ez az élesztő nélküli gluténmentes kenyér szintén jó választás a számodra 🙂

Próbáld ki, érdemes! Nem csak egyszerű, de finom is ez a hajdinás gluténmentes kenyér.

Gluténmentes hajdinás kenyér

  • Sütési idő: 65 perc
  • Sütési hőfok: 200 fok

Gluténmentes hajdinás kenyér

Gluténmentes hajdinás kenyér hozzávalók

  • 27 dkg Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverék
  • 4 gramm só
  • 40 ml friss citromlé
  • 300 ml langyos víz
  • olvasztott kókuszzsír a kenéshez

Gluténmentes hajdinás kenyér elkészítése

  1. Keverd el a vízben a sót és a citromlevet, majd add hozzá a gluténmentes hajdinás lisztkeveréket.
  2. Gyúrd össze a gluténmentes kenyér tésztáját és dagaszd még 2 percig.
  3. Pihentesd a  gluténmentes hajdinás kenyeret 5 percig, majd gyúrd át kevés gluténmentes liszttel úgy, hogy a kenyér felülete kissé lisztes maradjon.
  4. Kend meg kevés kókuszolajjal a gluténmentes hajdinás kenyér tetejét. A kenyér tetejét szezámmaggal vagy más magokkal is megszórhatod.
  5. Süsd a gluténmentes hajdinás kenyeret előmelegített sütőben 200 fokon 65 percig.
  6. A gluténmentes hajdinás kenyeret akkor szeleteld fel, ha már kihűlt!

TIPP:  A hajdinának kissé erőteljesebb, karakteres íze van. Ha nem szereted a hajdina ízét, akkor is van megoldás. Próbáld ki ezt a szintén szuper egyszerű és semlegesebb ízű gluténmentes köleskenyér receptet is!