Gluténmentes hajdinás kenyér recept, amelyet gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz!
Ez az élesztő nélküli gluténmentes kenyér szódabikarbónával készül. Így valóban gyorsan elkészül ez a gluténmentes kenyér, hiszen a kelesztéssel sem kell foglalkoznod 🙂
Ha nem fogyaszthatsz élesztőt, akkor ez az élesztő nélküli gluténmentes kenyér szintén jó választás a számodra 🙂
Próbáld ki, érdemes! Nem csak egyszerű, de finom is ez a hajdinás gluténmentes kenyér.
Gluténmentes hajdinás kenyér
- Sütési idő: 65 perc
- Sütési hőfok: 200 fok
Gluténmentes hajdinás kenyér hozzávalók
- 27 dkg Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverék
- 4 gramm só
- 40 ml friss citromlé
- 300 ml langyos víz
- olvasztott kókuszzsír a kenéshez
Gluténmentes hajdinás kenyér elkészítése
- Keverd el a vízben a sót és a citromlevet, majd add hozzá a gluténmentes hajdinás lisztkeveréket.
- Gyúrd össze a gluténmentes kenyér tésztáját és dagaszd még 2 percig.
- Pihentesd a gluténmentes hajdinás kenyeret 5 percig, majd gyúrd át kevés gluténmentes liszttel úgy, hogy a kenyér felülete kissé lisztes maradjon.
- Kend meg kevés kókuszolajjal a gluténmentes hajdinás kenyér tetejét. A kenyér tetejét szezámmaggal vagy más magokkal is megszórhatod.
- Süsd a gluténmentes hajdinás kenyeret előmelegített sütőben 200 fokon 65 percig.
- A gluténmentes hajdinás kenyeret akkor szeleteld fel, ha már kihűlt!
TIPP: A hajdinának kissé erőteljesebb, karakteres íze van. Ha nem szereted a hajdina ízét, akkor is van megoldás. Próbáld ki ezt a szintén szuper egyszerű és semlegesebb ízű gluténmentes köleskenyér receptet is!