Ez a pihe-puha diétás holland almatorta teljes kiőrlésű lisztből és cukor nélkül készült.

Megnyugtatlak, hogy ez a torta teljes kiőrlésű liszttel is pihe-puha és finom. Szép magas is lesz, mint a képen látható. Erről a verzióról az almadíszítés lemaradt, mert vaníliás krémet tettem rá. A diétás vaníliás torta receptjét itt találod.

Diétás holland almatorta

Sütési hőfok: 170 fok

Sütési idő: 45 perc

Tortaforma mérete: 22 cm

Diétás holland almatorta hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy Graham-liszt)
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg alma nagyobbra lereszelve + 1 kisebb alma vékony szeletekre vágva
  • 18 dkg eritrit (ha használsz cukrot: 12 dkg nádcukor)
  • 3 tojás
  • 1 dl tej (tejmentes almatortához: rizstej vagy más növényi tej)
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • pici só

Diétás holland almatorta elkészítése

  1. A diétás holland almatortához először keverd a 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát és a fahéjat.
  2. Öntsd hozzá a (növényi) tejet és az étolajat.
  3. Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztet.
  4. Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
  5. Forgasd bele óvatosan a holland almatorta tésztájába a habbá vert tojásfehérjét.
  6. Simítsd a masszát egy 22 cm-es tortaformába, díszíts a tetejét a vékony almaszeletekkel. Erről a verzióról az almadíszítés lemaradt, mert vaníliás krémet tettem rá. A diétás vaníliás torta receptjét itt találod.
  7. Végül süsd meg ezt a mennyei cukormentes tortát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.