Ez a pihe-puha diétás holland almatorta teljes kiőrlésű lisztből és cukor nélkül készült.
Megnyugtatlak, hogy ez a torta teljes kiőrlésű liszttel is pihe-puha és finom. Szép magas is lesz, mint a képen látható. Erről a verzióról az almadíszítés lemaradt, mert vaníliás krémet tettem rá. A diétás vaníliás torta receptjét itt találod.
Diétás holland almatorta
Sütési hőfok: 170 fok
Sütési idő: 45 perc
Tortaforma mérete: 22 cm
Diétás holland almatorta hozzávalók
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy Graham-liszt)
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 20 dkg alma nagyobbra lereszelve + 1 kisebb alma vékony szeletekre vágva
- 18 dkg eritrit (ha használsz cukrot: 12 dkg nádcukor)
- 3 tojás
- 1 dl tej (tejmentes almatortához: rizstej vagy más növényi tej)
- 0,5 dl étolaj
- 1 mk fahéj
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- pici só
Diétás holland almatorta elkészítése
- A diétás holland almatortához először keverd a 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát és a fahéjat.
- Öntsd hozzá a (növényi) tejet és az étolajat.
- Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztet.
- Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
- Forgasd bele óvatosan a holland almatorta tésztájába a habbá vert tojásfehérjét.
- Simítsd a masszát egy 22 cm-es tortaformába, díszíts a tetejét a vékony almaszeletekkel. Erről a verzióról az almadíszítés lemaradt, mert vaníliás krémet tettem rá. A diétás vaníliás torta receptjét itt találod.
- Végül süsd meg ezt a mennyei cukormentes tortát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.