Mennyei vaníliás torta cukor nélkül puha almás piskótával és egyszerű vaníliás krémmel.
Az eddigi torta receptekhez hasonlóan ezt a vaníliakrémes tortát is szülinapra készítettem. A torták elkészítése általában igen időigényes feladat, de ezt a vaníliás tortát viszonylag gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni.
Az almás piskóta teljes kiőrlésű liszttel készült, a vaníliakrém pedig ezúttal vaníliás pudingporból és zabkorpából. A torta cukor- és tejmentesen ill. ha használsz tejterméket, cukrot, akkor ezekkel a hozzávalókkal is elkészítheted (lásd lentebb a hozzávalóknál).
Ez alapján a vaníliakrémes torta recept alapján egészséges, mutatós és finom tortát készíthetsz.
Süsd meg ajándékba vagy készítsd el valamelyik nap meglepetésképpen! Ez vaníliás torta garantáltan el fog fogyni!
Vaníliás torta cukor nélkül
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: kb. 45 perc
Cukormentes vaníliás torta elkészítése
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy Graham-liszt)
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
- 18 dkg eritrit (ha használsz cukrot: 12 dkg nádcukor/cukor)
- 3 tojás
- 1 dl tej (tejmentes almatortához: rizstej vagy más növényi tej)
- 0,5 dl étolaj
- 1 mk fahéj
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- pici só
Cukormentes vaníliakrém hozzávalók
- 2 db vaníliás pudingpor
- 15 dkg eritrit (ha használsz cukrot: 10 dkg nádcukor/cukor)
- 1 liter tej (tejmentes vaníliakrémhez: rizstej vagy más növényi tej)
- 5 ek zabkorpa
Cukormentes vaníliás torta elkészítése
- A piskóta elkészítéséhez először keverd a 3 tojássárgáját az eritrittel (cukorral) habosra, majd add hozzá a reszelt almát és a fahéjat.
- Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
- Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, majd a diót is.
- Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
- Forgasd bele óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.
- Simítsd az almás piskótát egy 22 cm-es tortaformába.
- Végül süsd meg az almás piskótát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
- A vaníliakrémhez keverd simára a pudingport, a zabkorpát, az eritritet (cukrot) a tejjel, majd főzz belőle sűrű krémet.
- Simítsd a még langyos vaníliakrémet a kihűlt tészaalapra. Ha szeretnéd, a tésztát kihűlt állapotában két részre is vághatod és a tortát megtöltheted a két lap között is. Ebben az esetben hagyj krémet a torta tetejére, oldalára is.