Az almás-mákos köles igazán egészséges: lehet egészséges reggeli vagy akár egészséges desszert is.
Ez az almás-mákos kölest alma, mák és fahéj ízesíti.
Tudtad, hogy a pudingok keményítőből (kukoricakeményítőből) készülnek? És hogy a keményítő finomított alapanyagként igen szegény tápanyagokban: rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban (a finomliszthez és a finomított cukorhoz hasonlóan)?
Helyette sokkal egészségesebb, ha teljes értékű hozzávalókat használunk, mint amilyen például a köles is.
Igazi reformer vagy az ételek területén? Akkor ezzel a recepttel ismét beújíthatsz!
Almás-mákos köles
Mennyiség: 4 adag
Elkészítés: kb. 20 perc
Almás-mákos köles hozzávalók
- 20 dkg köles
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 alma
- 1 marék mazsola
- 1 marék mák
- 2-3 ek nádcukor
- 4 dl rizstej
- vanília, fahéj
Almás-mákos köles elkészítése
- Tedd fel a kölest a rizstejben főni.
- Ha már majdnem készen van, keverd köleshez a fahéjat, a kókuszreszeléket és a mazsolát is.
- Főzd puhára kölest, majd add hozzá a két reszelt almát, és a nádcukrot.
- Az almás-mákos köles egy részét önts egy üveg- vagy porcelántálba, az almás-mákos köles másik részébe keverd bele a mákot egészben, majd simítsd az előző kölesréteg tetejére.
- Az almás-mákos kölest tálaláskor még megszórhatod egy kis fahéjjal is.