Finom krumplisaláta egészségesen: ezúttal majonézes öntet helyett paradicsommal, olívabogyóval pirított lilahagymával és friss fűszerekkel felturbózva.

A bolti majonéz helyett szerintem sokkal egészségesebb az extra szűz olívaolaj. Nem tartalmaz adalékanyagot és kevesebb is elég belőle, mint a majonézből.

Ezt az egészséges krumplisaláta receptet a FEM3 Café-ban is elkészítettem Czippán Anettel és Berki Krisztiánnal.

Kék burgonyát sajnos nem sikerült beszerezni, de egyáltalán nem estem kétségbe: A hiányzó kék-lila színt pirított lilahagymával pótoltam. És a burgonyasaláta valami isteni lett…

Nézd meg a videókat, ahol sok-sok konyhai praktikát is megtudhatsz az egészséges burgonyasaláta tökéletes elkészítéséről!

Egészséges krumplisaláta hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya
  • 4 marék koktélparadicsom
  • 1 üveg olívabogyó
  • 3 közepes lilahagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 4 db szárított paradicsom
  • friss bazsalikom
  • friss oregánó
  • olívaolaj
  • só, bors

Egészséges krumplisaláta elkészítése

  1. Pucold meg a burgonyát, vágd kockára és tedd fel főni sós vízben.
  2. Közben vágd félbe vagy negyedekbe a koktélparadicsomot és az olívabogyókat.
  3. Pucold meg a lilahagymát , majd vágd nagyobb darabokra (ld. videó) és pirítsd meg a fokhagymával együtt kevés zsiradékon serpenyőben vagy wokban.
  4. Ha megfőtt a burgonya, akkor még melegen keverd hozzá a koktélparadicsomot, az olívabogyót, a kisebb darabokra vágott szárított paradicsomot, az előzőleg serpenyőben megpirított lilahagymát és a kisebb darabokra tépett bazsalikomot és oregánót.
  5. Sózd, borsozd ízlésed szerint a krumplisalátát.
  6. Végül öntözd meg egy kis olívaolajjal és keverd jól át a burgonyasalátát.
  7. Tálalásig fedd le a krumplisalátát, hogy ne hűljön ki. Melegen az igazi 🙂

Egészséges krumplisaláta – Videó 1. rész

Egészséges krumplisaláta –  Videó 2. rész