Finom krumplisaláta egészségesen: ezúttal majonézes öntet helyett paradicsommal, olívabogyóval pirított lilahagymával és friss fűszerekkel felturbózva.
A bolti majonéz helyett szerintem sokkal egészségesebb az extra szűz olívaolaj. Nem tartalmaz adalékanyagot és kevesebb is elég belőle, mint a majonézből.
Ezt az egészséges krumplisaláta receptet a FEM3 Café-ban is elkészítettem Czippán Anettel és Berki Krisztiánnal.
Kék burgonyát sajnos nem sikerült beszerezni, de egyáltalán nem estem kétségbe: A hiányzó kék-lila színt pirított lilahagymával pótoltam. És a burgonyasaláta valami isteni lett…
Nézd meg a videókat, ahol sok-sok konyhai praktikát is megtudhatsz az egészséges burgonyasaláta tökéletes elkészítéséről!
Egészséges krumplisaláta hozzávalók
- 1,2 kg burgonya
- 4 marék koktélparadicsom
- 1 üveg olívabogyó
- 3 közepes lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 4 db szárított paradicsom
- friss bazsalikom
- friss oregánó
- olívaolaj
- só, bors
Egészséges krumplisaláta elkészítése
- Pucold meg a burgonyát, vágd kockára és tedd fel főni sós vízben.
- Közben vágd félbe vagy negyedekbe a koktélparadicsomot és az olívabogyókat.
- Pucold meg a lilahagymát , majd vágd nagyobb darabokra (ld. videó) és pirítsd meg a fokhagymával együtt kevés zsiradékon serpenyőben vagy wokban.
- Ha megfőtt a burgonya, akkor még melegen keverd hozzá a koktélparadicsomot, az olívabogyót, a kisebb darabokra vágott szárított paradicsomot, az előzőleg serpenyőben megpirított lilahagymát és a kisebb darabokra tépett bazsalikomot és oregánót.
- Sózd, borsozd ízlésed szerint a krumplisalátát.
- Végül öntözd meg egy kis olívaolajjal és keverd jól át a burgonyasalátát.
- Tálalásig fedd le a krumplisalátát, hogy ne hűljön ki. Melegen az igazi 🙂