Tegnap volt az első általam tartott főzőtanfolyam, amely nagy örömömre, szuper jól sikerült.

Hála lelkes kis csapatomnak, akik csak úgy sürögtek-forogtak a konyhában: zöldséget tisztítottak, daraboltak, sűrítettek, pirítottak, sütöttek-főztek, desszertet töltöttek pohárba és nem utolsó sorban az elkészült főfogást gyönyörűen tálalták tányérjukra, minden ment, mint a karikacsapás.

Összesen öten voltunk (sajnos a hatodik résztvevő betegség miatt nem tudott jönni): Békéscsabáról, Orosházáról, Kecskemétről és Szegedről. Mint látjátok, nem csak lányokat érdekli a vegán konyha, hanem a fiúkat is 🙂

Gabi, Edit, Laci és Gyuri nagyon ügyesen segítettek a hétféle karácsonyi étel elkészítésében. Kifejezetten jól bírták a “kiképzést” és lelkesen fogadták a rengeteg tudnivalót, amit az ételek elkészítéséről adtam át nekik.

Az első Vegán Karácsony főzőtanfolyamon ezt a szuper vegán karácsonyi menüt készítettük el (a bulguron kívül az összes étel gluténmentes is volt):

  • Pikáns sárgarépás sütőtökkrémleves
  • Cukkinis egybesült fasírt tejszínes gombamártással
  • Bulgur rizibizi (helyett párolt bulgur, sztori lejjebb)
  • Ízletes roppanós párolt brokkoli
  • Kókuszos tápiókapuding fűszeres meggyel
  • Mediterrán kínaikel-saláta almával

A bulgur rizibizi helyett végül párolt bulgur lett, mert a borsó egyszerűen elpárolgott a fagyasztóból. No, persze ez nem igaz. Valószínűleg elfelejtettem megvenni… Természetesen a nyuszira fogtam 🙂

De így is szuper lett minden étel. Sőt, biztos vagyok benne, hogy eddig most sikerültek legjobban ezek a fogások. Ennek az oka igen egyszerű: Szuper jó egyedül és elmerülten főzni-alkotni, de ami még szuperebb, másokkal együtt alkotni! Így mindannyiunk energiája, öröme, lelkesedése benne volt minden ételben 🙂

Mert hogy mindenki nagyon-nagyon lelkes volt 🙂

Számomra meghatározó élmény volt ez az első főzőtanfolyam, mondhatni mérföldkő. Egész biztos vagyok benne, hogy lesz még folytatása a tegnapi szuper napnak. Azt hiszem, végre megtaláltam, ami igazán nekem való: a sütés-főzés tudományának, élményének és örömének átadása.

Mindig is szerettem tanítani, de a finom és szépen tálalt ételek iránti rajongásom olyan plusz energiát ad nekem, amit eddig még semmi más. Ezt az energiát pedig arra fordíthatom, hogy másokat is lelkesítsek és arra ösztönözzek, hogy az ételkészítés gyönyörű dolog: Igazi MŰVÉSZET, amelyet bárki megtanulhat, aki nyitott és vágyik rá. A főzésnek természetesen van technikai része, amit meg lehet tanulni. Döntően azonban KREATIVITÁS. Remélem, hogy sok emberben képes leszek felkelteni ezt a fajta esetleg még szunnyadó kreativitást. Alkotni mindig öröm 🙂

A sütés és főzés csak akkor bonyolult, ha azzá tesszük. Az egyszerű ételek is lehetnek mennyei finomak, sőt! A főzőtanfolyamon többször hallottam: “milyen finom és milyen egyszerű”! Így az egyszerűség, amely fontos szempont nálam az ételek kiválasztásánál, nagy örömömre szintén megvalósult.

Vegán Karácsony főzőtanfolyam képekben:

Vegán karácsony főzőtanfolyam élménybeszámoló

Készítjük az egybesült köles fasírtot

Vegán karácsony főzőtanfolyam - élménybeszámoló

Pohárba töltjük a finom meggyes desszertünket

Vegán karácsony főzőtanfolyam - élménybeszámoló

Ügyes segítőim már a gombát szeletelik

Vegán karácsony élménybeszámoló

Végre eljött a várva várt pillanat: Neki látunk az ebédnek 🙂

vegán karácsony főzőtanfolyam élménybeszámoló

Az elkészült pikáns sütőtökkrémleves

Vegán karácsony főzőtanfolyam élménybeszámoló

Tálalva a főfogás 🙂

Vegán karácsony főzőtanfolyam élménybeszámoló

A várva-várt desszert: Mindenki erre várt egész nap 🙂 És megérte!

 

Köszönöm a résztvevőknek, hogy eljöttek és lelkesedésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen szuper jól sikerüljön már az első főzőtanfolyam is!