Mennyei vaníliakrémes torta puha almás piskótával és vaníliakrémmel.

Az eddigi torta receptekhez hasonlóan ezt a vaníliakrémes tortát is szülinapra készítettem. A torták elkészítése általában igen időigényes feladat, de ezt a vaníliakrémes tortát viszonylag gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni.

Az almás piskóta Graham-lisztből és teljes kiőrlésű tönkölylisztből áll, és dió is került bele. A vaníliakrém ezúttal természetes vaníliás pudingporból és zabkorpából készült.

Ez alapján a vaníliakrémes torta recept alapján egészséges, mutatós és finom tortát készíthetsz!

Süsd meg ajándékba vagy készítsd el valamelyik nap meglepetésképpen! Ez vaníliakrémes torta garantáltan el fog fogyni!

Vaníliakrémes torta

Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: kb. 45 perc

Vaníliakrémes torta

Vaníliakrémes torta hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg Graham-liszt
  • 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
  • 1 marék mazsola
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 8-12 dkg nyírfacukor (xilit)
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • pici só

Vaníliakrém hozzávalók

  • 2 db vaníliás pudingpor
  • 10 dkg nyírfacukor (xilit) vagy 14 dkg eritrit
  • 1 liter tej
  • 5 ek zabkorpa
  • 1 ek útifű maghéj
  • 3 ek kókuszzsír

Vaníliakrémes torta elkészítése

  1. A piskóta elkészítéséhez először keverd a 3 tojássárgáját a nyírfacukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat.
  2. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
  3. Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás Graham-liszt és tönkölyliszt keverékét, majd a diót is.
  4. Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
  5. Forgasd bele óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.
  6. Simítsd az almás piskótát egy 22 cm-es tortaformába.
  7. Végül süsd meg az almás piskótát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
  8. A vaníliakrémhez keverd simára a pudingport, a zabkorpát, a nyírfacukrot a tejjel, majd főzz belőle sűrű krémet.
  9. Keverd a kókuszzsírt és az útifűmaghéjat a kihűlt vaníliakrémhez.

Vaníliakrémes torta összeállítása

  1. Helyezd a tortakarimát az almás piskóta köré.
  2. Simítsd a még langyos vaníliakrém egy részét (vékony rétegben) a diós piskótára.
  3. Szórd meg a megmaradt dió felével, majd simítsd rá a vaníliás krém többi részét is.
  4. Az almatortát hagyd legalább néhány órát állni, de legjobb ha egy éjszakára a hűtőbe teszed, hogy összetudjon állni.
  5. Vedd le az almatortáról a tortakarimát, és díszítsd fel: Szórd meg vaníliakrémes torta tetejét a dió másik felével. vaníliakrémes torta oldalát pedig szórd meg egy kis zabkorpával.