Mennyei vaníliakrémes torta puha almás piskótával és vaníliakrémmel.
Az eddigi torta receptekhez hasonlóan ezt a vaníliakrémes tortát is szülinapra készítettem. A torták elkészítése általában igen időigényes feladat, de ezt a vaníliakrémes tortát viszonylag gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni.
Az almás piskóta Graham-lisztből és teljes kiőrlésű tönkölylisztből áll, és dió is került bele. A vaníliakrém ezúttal természetes vaníliás pudingporból és zabkorpából készült.
Ez alapján a vaníliakrémes torta recept alapján egészséges, mutatós és finom tortát készíthetsz!
Süsd meg ajándékba vagy készítsd el valamelyik nap meglepetésképpen! Ez vaníliakrémes torta garantáltan el fog fogyni!
Vaníliakrémes torta
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: kb. 45 perc
Vaníliakrémes torta hozzávalók
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg Graham-liszt
- 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
- 1 marék mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 8-12 dkg nyírfacukor (xilit)
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 1 mk fahéj
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- pici só
Vaníliakrém hozzávalók
- 2 db vaníliás pudingpor
- 10 dkg nyírfacukor (xilit) vagy 14 dkg eritrit
- 1 liter tej
- 5 ek zabkorpa
- 1 ek útifű maghéj
- 3 ek kókuszzsír
Vaníliakrémes torta elkészítése
- A piskóta elkészítéséhez először keverd a 3 tojássárgáját a nyírfacukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat.
- Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
- Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás Graham-liszt és tönkölyliszt keverékét, majd a diót is.
- Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
- Forgasd bele óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.
- Simítsd az almás piskótát egy 22 cm-es tortaformába.
- Végül süsd meg az almás piskótát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
- A vaníliakrémhez keverd simára a pudingport, a zabkorpát, a nyírfacukrot a tejjel, majd főzz belőle sűrű krémet.
- Keverd a kókuszzsírt és az útifűmaghéjat a kihűlt vaníliakrémhez.
Vaníliakrémes torta összeállítása
- Helyezd a tortakarimát az almás piskóta köré.
- Simítsd a még langyos vaníliakrém egy részét (vékony rétegben) a diós piskótára.
- Szórd meg a megmaradt dió felével, majd simítsd rá a vaníliás krém többi részét is.
- Az almatortát hagyd legalább néhány órát állni, de legjobb ha egy éjszakára a hűtőbe teszed, hogy összetudjon állni.
- Vedd le az almatortáról a tortakarimát, és díszítsd fel: Szórd meg vaníliakrémes torta tetejét a dió másik felével. vaníliakrémes torta oldalát pedig szórd meg egy kis zabkorpával.