Ebben a rövid írásban azt szeretném tisztázni, hogy miért nem ingyenes az online főzőtanfolyam kínálat a LovelyVeg Online Főzőiskolánál.

Először is tisztázzuk, hogy mit is értünk főzőiskolánknál online főzőtanfolyamon!

Az online főzőtanfolyam olyan videós főzőtanfolyam, amelyet külön, online tanulás céljára állítottunk össze és vettünk fel. Az online főzőtanfolyami anyagokhoz örök hozzáférést adunk, így korlátozás nélkül bármikor megnézheted a főzős anyagokat.

A LovelyVeg online főzőtanfolyamok célja, hogy ezekből a videókból és egyéb tananyagokból megtanulj egészségesen főzni.

Ugyanis az a célunk, hogy valóban megtanulj egészségesebben főzni.

Ezért egész biztos, hogy nem a csoportos főzőtanfolyamokat vesszük fel, amelyek legalább 4 órásak. Ebből elég nehéz lenne kihámoznod a lényeget, sokszor nem látnád, hogy éppen mit csinálunk, hiszen izgünk-mozgunk 2 helyszín között is. És lehet, hogy a hangos nevetgéléstől nem is hallanád, hogy mit mondok. Röviden, a csoportos főzőtanfolyam felvételei nem lennének alkalmasak a tanulásra.

A LovelyVeg online főzőtanfolyamok nem élő adásban mennek (stream), így nincs kötelező kezdő időpont sem. Az online főzőtanfolyamokat elindítjuk és később is hozzáférhetőek lesznek. Fontos azonban tudnod, hogy az új főzőtanfolyamot a bevezetéskor (első megjelenés) tudod a legkedvezőbb áron beszerezni.

Mit jelent ez?

  1. Hozzáférhető alapanyagokból megvalósítható egészséges ételeket főzünk, amelyeket te is be tudsz szerezni és el tudsz készíteni.
  2. Nem termékeket reklámozunk és nem is a nézettséget (lájkokat és hasonlókat) hajkurásszuk.
  3. Szívügyünk, hogy a növényi ételek jobban elterjedjenek és ezeket az ételeket valóban finoman és egészségesen el tudd készíteni.
  4. Az online főzőtanfolyamokat eredetileg azért hoztuk létre, hogy azok is hozzájussanak ehhez az újszerű és értékes tudáshoz, akik nem tudnak eljönni hozzánk Szegedre a hagyományos csoportos főzőtanfolyamokra vagy egyszerűen kedvezőbb áron szeretnének tanulni.

Ha már próbáltál ingyenes videókból (YouTube) stb. tanulni, biztos érted, hogy itt mire gondolok.

Nincs semmi gond az ingyenes videókkal sem, ha már van tapasztalatod és ki tudod szűrni, hogy mi az ami megvalósítható, mi az, amit érdemes javítani az adott ételen főzés közben, milyen alapanyagot érdemes beszerezned és milyet nem. De ez tapasztalatom szerint inkább haladóknak való, akik inkább csak ötleteket keresnek.

Őszintén, hány receptet vagy videót (vagy bármi mást) mentettél már el későbbre, amit azóta sem készítettél el?

Miért nem ingyenesek az online főzőtanfolyamok?

Mint fentebb írtam, az online főzőtanfolyamok kifejezetten online tanulásra készülnek.

Az online anyagok megfelelő összeállítása, felvétele, vágása, a tanuló felület fenntartása és karbantartása, kérdéseitek megválaszolása mind sok-sok idő és anyagi ráfordítással járnak.

Ha ingyen adnánk az online főzőtanfolyamokat,

  • akkor meghatározott termékeket kellene reklámoznunk (és használnunk), ami nem tenné lehetővé, hogy valóban azokat az alapanyagokat használjuk, ami a legjobb a számodra (azaz nem áll mögöttünk semmilyen cég, ami fizeti a videók készítését és bennünket, hogy bizonyos termékekből főzzünk).
  • Vagy a nézettségnek megfelelő népszerű videókat kellene gyártanunk, hogy minél többen megnézzék őket és a videókban szereplő reklámokra kattintsanak. Így működik a YouTube például.
  • Vagyis többé nem a főzés tanítása lenne a cél…

Továbbra is az a célunk, hogy megtanulj főzni és ne buta reklámokat nézz vagy felesleges termékeket vásárolj.

Minden receptért és videóért fizetni kell?

Nem, nálunk is vannak ingyenes főzős videók, ezeket a YouTube csatornánkon találod. Illetve ingyenes recepteket is találsz a weboldalunkon. Ezekkel is elkezdheted a tanulást. Próbáld ki őket, hogy lásd, hogy jó dolgokat akarunk neked adni.

Itt szeretném megjegyezni, hogy a főzőtanfolyami anyagokat kizárólag zárt felületünkön lehet elérni, azaz nem az ingyenes anyagainkat adjuk el neked újra!

Úgy gondolom, így már érthető, hogy az online főzőtanfolyamoknak miért nem ingyenesek. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mit és hogyan szeretne tanulni.

Ha célirányosan és hatékonyan szeretnél tanulni hasznos dolgokat, akkor várunk szeretettel online főzőtanfolyamainkon.

Szép napot kívánok Neked:

Nagy Szilvia