Szombaton volt az Egészséges ebéd – Nyári ízek vegán főzőtanfolyam, amely nagy örömömre nagyon jól sikerült.

Mindenki serénykedett, hámozott-darabolt, kavart, kóstolt lelkesen és nagy-nagy kitartással, így nem csoda, hogy az egyébként is szuper egyszerű és gyorsan elkészíthető ételek villámgyorsan elkészültek 🙂

Gabi, Ági és Zsuzsa ügyesen segítettek az ételek elkészítésében, kitartóan kóstolgatták az új alapanyagokat és az elkészült ételeket, lelkesen fogadták a rengeteg tudnivalót, amivel ezúttal sem spóroltam.

Ezúttal sem volt senki sem vegán, ugyanakkor mindenki fontosnak tartotta, hogy változatosabban táplálkozzon, kevesebb húst és több zöldséget fogyasszon, és megtanulja az ehhez szükséges alapismereteket, technikákat.

Az egészséges táplálkozás egyik fontos alappillére a változatosság – azaz hogy ne mindig ugyanazokat az ételeket együk ugyanazokból az alapanyagokból – és hogy (sokkal) több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk.

Az Egészséges ebéd – Nyári ízek bűvöletében főzőtanfolyamon ezeket az ételeket készítettük el:

  1. Szuper finom és egyszerű nyári paradicsom-krémleves friss paradicsomból, zöldfűszerekkel – Megtanulod, hogyan használd a friss zöldfűszereket és hogyan rejts el egy tonna zöldséget a levesben, méghozzá úgy, hogy az szuper finom is legyen! Agyő ízetlen és “fűízű” levesek! Garantáltan imádni fogod ezt a szuper egészséges levest!
  2. Szuper gyors és finom nyári pirított zöldséges tészta tofuval – Ez a szuper egészséges, friss zöldségekben gazdag, húsmentes főfogás is garantáltan a kedvenceid közé fog tartozni. Nálunk az egyik nagy kedvenc és húsevő ismerőseink, barátaink is imádják!
  3. Mennyei meggyes-mákos-mandulás pitetorta:  Lépésről lépésre megtanulhatod, hogy készítsd el ezt a guszta, ugyanakkor hihetetlenül egyszerű desszertet. Nem csak desszertnek, reggelire és uzsonnára is szuper választás! Garantált siker: a családod imádni fog érte! Mellesleg diétás is ez a süti 🙂

A főzőtanfolyam célja megvalósult: egyszerű, bárki számára elkészíthető ételek születtek, amelyek nem csak finomak, de még egészségesek is. A csapat elégedett volt az ételekkel és elégedetten nyugtázta, hogy csak növényi alapanyagokból is lehet nagyon finom és változatos vegán ételeket készíteni.

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Ezúttal is beszéltünk az egészséges életmódról, hogy ki miért szeretne egészségesebben élni, táplálkozni. Ezúttal is arra jutottunk, hogy nincs egyetlen “helyes út”. Szerintem az számít egészségesnek, ami az adott embert egészségessé teszi ill. egészségesen tartja.

Persze ez nem csak az étel kérdése. Arról is beszélgettünk, hogy mennyire fontos, hogy hogyan gondolkodunk, érzünk magunkkal és a világgal kapcsolatban. Ha jót gondolunk magunkról és a világról, ha pozitív hozzáállásunk valóban belülről fakad, akkor az nagy ajándék saját magunk és a környezetünk számára. Ebben az esetben sok jó fog történni velünk és a környezetünkre is pozitívan hatunk.

Ha viszont negatív forgatókönyveket gyártunk, folyton panaszkodunk, akkor bizony a negatív dolgok jelennek meg az életünkben. Ráadásul negatív teret teremtünk magunk körül, ami környezetünkre is negatívan hat, plusz a hozzánk hasonló negatívabb embereket vonzzuk be, ami nem igazán segít a helyzeten.

Ebből is látszik, hogy a táplálkozás, az elfogyasztott étel – mint korábban már többször is írtam – csak egy része az egészségnek és egészséges életmódnak. Hogy hogyan gondolkodunk és hogyan érzünk, hogy ezt mennyire tudatosan kezeljük, sokkal meghatározóbb. Végső soron ez határozza meg azt is, hogy milyen ételeket választunk magunk számára 🙂

Valamennyien egészségesek vagy egészségesebbek szeretnénk lenni. Ezért hajlandóak vagyunk tenni, új dolgokat tanulni és kipróbálni. Az utunk mégse teljesen egyforma, hiszen mindannyian egyediek vagyunk. Eltérő háttérrel, eltérő tapasztalatokkal és vágyakkal.

Egészséges ebéd főzőtanfolyam képekben:

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Készül a süti közös erővel 🙂

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

A biztonság kedvéért a lányok a receptet is lecsekkolják 🙂

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Utolsó simítások…

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Végre megy a süti a sütőbe 🙂

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Előkészítjük hipp-hopp a levest 🙂

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Előkészítjük a pirított zöldséges-tofus szuper gyors tésztánkat is 🙂

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Keverünk-kavarunk nagy szakértelemmel 🙂

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

Végre tálalva a szuper finom friss paradicsomból készült paradicsom-krémleves

Egészséges ebéd vegán főzőtanfolyam - Nyári ízek bűvöletében

És a nyári könnyű tésztaételünk is végre a tányérra került 🙂

Köszönöm a résztvevőknek, hogy eljöttek és lelkesedésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen szuper jól sikerüljön ez a főzőtanfolyam is!

Örültem, hogy ismét sikerült alapanyagokat, technikákat és új ízeket megismertetni a résztvevőkkel, és még jobban örülök, hogy nagyon ízlettek az ételek mindenkinek. A főzőtanfolyamok legnagyobb eredménye, ha a végén otthon is elkészítjük az ételeket és a családunkkal együtt örülhetünk az egészséges finomságoknak 🙂

Következő főzőtanfolyam >>

Ha nem tudsz eljönni, ne bánkódj, hamarosan elérhető lesz a főzőtanfolyamok online verziója is!

ÚJ! Főzőtanfolyam ajándékba: Ajándékozz igazi élményt! >>

főzőtanfolyam ajándékutalvány