Mennyei diós almatorta puha, szaftos piskótával és vaníliakrémmel. Egészséges és nagyon finom!

Az eddigi torta receptekhez hasonlóan ezt a diós almatorta receptet is szülinapra készítettem. A torták elkészítése általában igen időigényes feladat, de ezt a diós almatortát viszonylag gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni.

Ez alapján a diós almatorta recept alapján egészséges, mutatós és finom tortát készíthetsz!

Süsd meg szülinapi tortaként, vagy készítsd el valamelyik nap meglepetésképpen! Ez a diós almatorta garantáltan el fog fogyni!

Diós almatorta

Sütési hőfok: 170°C

Sütési idő: kb. 45 perc

Tortaforma: 22 cm

Diós almatorta hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
  • 1 marék mazsola
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 8-12 dkg nyírfacukor (xilit)
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • pici só

Vaníliakrém hozzávalók

  • 2 db vaníliás pudingpor
  • 10 dkg nyírfacukor (xilit) vagy 14 dkg eritrit
  • 1 liter tej
  • 5 ek zabkorpa
  • 1 ek útifű maghéj
  • 3 ek kókuszzsír

Diós almatorta elkészítése

  1. A diós almatortához először készítsd el a piskótát: a piskótához keverd a 3 tojássárgáját a nyírfacukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat.
  2. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
  3. Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztek keverékét, majd a diót is.
  4. Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
  5. Forgasd bele óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.
  6. Simítsd a piskóttésztát egy 22 cm-es tortaformába.
  7. Végül süsd meg az almás piskótát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
  8. A vaníliakrémhez keverd simára a pudingport, a zabkorpát, a nyírfacukrot a tejjel, majd főzz belőle sűrű krémet.
  9. Keverd a kókuszzsírt és az útifűmaghéjat a kihűlt vaníliakrémhez.

Diós almatorta összeállítása

  1. Helyezd a tortakarimát a piskóta köré.
  2. Simítsd a még langyos vaníliakrém egy részét (vékony rétegben) a piskótára.
  3. Szórd meg a megmaradt dió felével, majd simítsd rá a vaníliás krém többi részét is.
  4. A diós almatortát hagyd legalább néhány órát állni, de legjobb ha egy éjszakára a hűtőbe teszed, hogy összetudjon állni.
  5. Vedd le a diós almatortáról a tortakarimát, és díszítsd fel: Szórd meg a diós almatorta tetejét a dió másik felével. A diós almatorta oldalát pedig szórd meg egy kis zabkorpával.