Mennyei diós almatorta puha, szaftos piskótával és vaníliakrémmel. Egészséges és nagyon finom!
Az eddigi torta receptekhez hasonlóan ezt a diós almatorta receptet is szülinapra készítettem. A torták elkészítése általában igen időigényes feladat, de ezt a diós almatortát viszonylag gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni.
Ez alapján a diós almatorta recept alapján egészséges, mutatós és finom tortát készíthetsz!
Süsd meg szülinapi tortaként, vagy készítsd el valamelyik nap meglepetésképpen! Ez a diós almatorta garantáltan el fog fogyni!
Diós almatorta
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: kb. 45 perc
Tortaforma: 22 cm
Diós almatorta hozzávalók
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
- 1 marék mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 8-12 dkg nyírfacukor (xilit)
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 1 mk fahéj
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- pici só
Vaníliakrém hozzávalók
- 2 db vaníliás pudingpor
- 10 dkg nyírfacukor (xilit) vagy 14 dkg eritrit
- 1 liter tej
- 5 ek zabkorpa
- 1 ek útifű maghéj
- 3 ek kókuszzsír
Diós almatorta elkészítése
- A diós almatortához először készítsd el a piskótát: a piskótához keverd a 3 tojássárgáját a nyírfacukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat.
- Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
- Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztek keverékét, majd a diót is.
- Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
- Forgasd bele óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.
- Simítsd a piskóttésztát egy 22 cm-es tortaformába.
- Végül süsd meg az almás piskótát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
- A vaníliakrémhez keverd simára a pudingport, a zabkorpát, a nyírfacukrot a tejjel, majd főzz belőle sűrű krémet.
- Keverd a kókuszzsírt és az útifűmaghéjat a kihűlt vaníliakrémhez.
Diós almatorta összeállítása
- Helyezd a tortakarimát a piskóta köré.
- Simítsd a még langyos vaníliakrém egy részét (vékony rétegben) a piskótára.
- Szórd meg a megmaradt dió felével, majd simítsd rá a vaníliás krém többi részét is.
- A diós almatortát hagyd legalább néhány órát állni, de legjobb ha egy éjszakára a hűtőbe teszed, hogy összetudjon állni.
- Vedd le a diós almatortáról a tortakarimát, és díszítsd fel: Szórd meg a diós almatorta tetejét a dió másik felével. A diós almatorta oldalát pedig szórd meg egy kis zabkorpával.