Az almás piskóta még izgalmasabbá tehető egy kis dióval: így a pihe-puha almás piskótába harapva olykor-olykor ropogós részekre is bukkanunk 🙂

Ez a szuper egyszerű diós-almás piskóta nagyon jó alapja lehet tortának, de magában is nagyon finom, ha például megszórod egy kis nádporcukorral vagy megkened egy kis lekvárral 🙂

A diós-almás piskóta teljes kiőrlésű liszttel azért sokkal egészségesebb. Megnyugtatlak, hogy ez a piskóta teljes kiőrlésű liszttel is levegős és puha, és nagyon finom is. Ha nem félsz a teljes kiőrlésű lisztektől, akkor ezt a megjegyzést tekintsd tárgytalannak 😉

Nálunk többek között a vaníliakrémes torta alapja készül ebből a diós-almás piskótából.

Diós-almás piskóta

Sütési hőfok: 170 fok

Sütési idő: 45 perc

Tortaforma mérete: 22 cm

 

Vaníliakrémes torta

Vaníliakrémes torta diós-almás piskótával

Diós-almás piskóta hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy Graham-liszt)
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1 marék mazsola
  • 12 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej (tejmentes diós-almás piskótához: rizstej vagy más növényi tej)
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • pici só

Diós-almás piskóta elkészítése

  1. A diós-almás piskótához először keverd a 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat.
  2. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
  3. Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, majd a diót is.
  4. Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
  5. Forgasd bele óvatosan a diós-almás piskóta tésztájába a habbá vert tojásfehérjét.
  6. Simítsd a diós-almás piskóta tésztáját egy 22 cm-es tortaformába.
  7. Végül süsd meg a diós-almás piskótát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.