Ez a pihe-puha almás piskóta nagyon jó alapja lehet tortának, de magában is nagyon finom, ha például megszórod egy kis nádporcukorral vagy megkened egy kis lekvárral 🙂

Az almás piskóta teljes kiőrlésű liszttel azért sokkal egészségesebb. Megnyugtatlak, hogy ez a piskóta teljes kiőrlésű liszttel is pihe-puha és finom. Ha nem félsz a teljes kiőrlésű lisztektől, akkor ezt a megjegyzést tekintsd tárgytalannak 😉

Nálunk többek között a vaníliakrémes torta alapja készül ebből az almás piskótából.

Almás piskóta

Sütési hőfok: 170 fok

Sütési idő: 45 perc

Tortaforma mérete: 22 cm

 

Vaníliakrémes torta

Vaníliakrémes torta almás piskótával

Almás piskóta hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy Graham-liszt)
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
  • 1 marék mazsola
  • 12 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej (tejmentes almás piskótához: rizstej vagy más növényi tej)
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • pici só

Almás piskóta elkészítése

  1. Az almás piskótához először keverd a 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat.
  2. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
  3. Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztet.
  4. Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
  5. Forgasd bele óvatosan az almás piskóta tésztájába a habbá vert tojásfehérjét.
  6. Simítsd az almás piskóta tésztáját egy 22 cm-es tortaformába.
  7. Végül süsd meg az almás piskótát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.